Over Invacare

Invacare ontwerpt, produceert en verkoopt hulpmiddelen voor mensen met een handicap, (oudere) mensen die een zorgbehoefte hebben en mensen die hulpmiddelen gebruiken bij het uitvoeren van diensten in de zorg. Voorbeelden zijn rolstoelen, scooters, verpleegbedden, patiëntenliften en sanitaire hulpmiddelen. Daarnaast verlenen we diensten aan deze partijen. Ondermeer door technische service, informatievoorziening en productadvies.
 

Geschiedenis

Europese zorg...
Door heel Europa zijn partijen actief die innoveren met nieuwe producten, klinische praktijken en diensten. De gehandicapte gemeenschap zal nog meer voordeel uit deze activiteiten halen als best practices over de grenzen gedeeld worden. Het doel van Invacare, als zowel Europese en wereldwijde organisatie, is om te verzekeren dat gebruikers, zorgprofessionals en dealers de beste producten, diensten en training krijgen.

...en Invacare
Invacare werd opgericht in 1900 en in 1979 losgemaakt van Johnson & Johnson om als onafhankelijk bedrijf te opereren. Door naar haar klanten te luisteren is Invacare uitgegroeid tot voorkeursleverancier in de hulpmiddelenbranche, op het gebied van zowel klantondersteuning als innovatie.

Invacare is samen gegaan met diverse leidende partners in elke productgroep om haar klanten wereldwijde toegang te geven tot de beste producten. Hierdoor heeft Invacare meer klanten wereldwijd kunnen bereiken.

Invacare kan nu:

• in de meerderheid van de mobiliteits- en zitbehoeften voorzien en bovendien een brede range van (thuis)zorg producten aanbieden.
• direct klanten helpen in elk Europees land en via een dealer netwerk in Oost-Europa.
• een groeiende reeks diensten leveren inclusief klinische en technische training, product communicatie, kwaliteits services en internet. 

Invacare is een internationaal opererende onderneming die haar oorsprong vindt in de Verenigde Staten (zie geschiedenis). Behalve in de Verenigde Staten, is Invacare gevestigd in Canada, Europa, en Australië / Nieuw-Zeeland.

Voor meer informatie over onze internationale organisatie verwijzen wij u graag naar www.invacare.com.

 

Europese zusterbedrijven

De producten die Invacare in België verkoopt worden niet in België zelf geproduceerd. Deze worden betrokken van diverse zusterbedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Deze bedrijven verzorgen naast de sales en marketing voor hun eigen regio ook de productie van een of meerdere productgroepen. Tenslotte vindt hier ook onderzoek en ontwikkeling plaats wat leidt tot vele productinnovaties.

Kijk ook eens op de Europese website