Wings For Life Worldrun 2016

Voor de derde keer op rij vindt de Belgische Wings For Life World Run plaats rond het fiere, prachtige Ieper, in het hart van West-Vlaanderen in de zogenaamde Westhoek.

Dit evenement zal plaatsvinden op 8 mei 2016 om 13 uur.

Ieper is vandaag gekend als ‘stad van de vrede’ maar zag tijdens WOI de oorlog van haar lelijkste kant: het was een van de eerste steden die blootgesteld werd aan chemische oorlogsvoering. Het startschot van de run weerklinkt onder de indrukwekkende Menenpoort, het monument dat de namen draagt van meer dan 54.000 soldaten die tijdens WOI sneuvelden maar nooit een graf kregen. Van de Menenpoort neemt het parcours de lopers de stad uit voor een tocht dwars door Flanders Fields.

Iedereen kan meedoen, zelfs een beginnend loper, want het parcours is zodanig uitgestippeld dat de eerste lus van het traject je na 6km terug naar het centrum van Ieper brengt - de perfecte afstand voor wie op een rustig tempo wil genieten van de omgeving om na enkele kilometers te stoppen op de plaats waar ze gestart zijn. Deelnemers met meer ambitie hebben de mogelijkheid om 100km te lopen door het prachtige landschap van de West-Vlaamse polders, langs onder meer het Kanaal, het pittoreske Zonnebeke, het legendarische Tyne Cot Cemetry, Heuvelland en vele andere adembenemende stukjes natuur waar de regio zo trots op is.

Miljoenen mensen met een dwarslaesie hebben dezelfde droom. Door mee te doen aan de Wings for Life World Run kan jij ons helpen hun droom waar te maken.
Het volledige inschrijfgeld gaat naar onderzoek dat levens verandert en gericht is op de genezing van dwarslaesie
Alle administratieve kosten van dit evenement en de stichting worden ruimhartig vergoed door Red Bull

* Wings for Life Spinal Cord Research Foundation (Stichting voor Dwarslaesie-onderzoek) investeert een bedrag gelijk aan het totale inschrijfgeld, excl. BTW, in projecten op het gebied van ruggenmergonderzoek.

Voor meer informatie omtrent het parcours en inschrijving, klik op deze link.