Over Invacare

Invacare N.V.
AVIVARX40
AVIVARX40

Make Life's Experiences Possible

Invacare ontwerpt, produceert en verkoopt hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en mensen die hulpmiddelen gebruiken bij het uitvoeren van diensten in de zorg. Voorbeelden hiervan zijn rolstoelen, scooters, verpleegbedden, tilliften en sanitaire hulpmiddelen. Invacare is een wereldwijde speler. In België ligt het Invacare kantoor in Loppem. Hiervandaan biedt Invacare landelijk haar diensten aan op het gebied van product advies, informatievoorziening en technische service.

Onze missie is vastgelegd in ons bedrijfsmotto “Make Life’s Experiences Possible”.

We luisteren goed naar de behoeften van onze gebruikers en hebben ons assortiment continu ontwikkeld met superieur ontwerp, prestaties, functionaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Waar mogelijk bieden we onze gebruikers zelfs de mogelijkheid om hun apparaten volledig aan te passen met behulp van een online visualiser, zodat ze nooit de deur uit hoeven.

Invacare staat bekend om kwalitatief hoogwaardige producten met een lange levensduur en een breed productassortiment. Invacare voert naast “Invacare”, nog enkele andere merknamen/producten. De bekendste hiervan zijn Alber (elektrische hulpaandrijvingen voor manuele rolstoelen) en Küschall (manuele rolstoelen voor actieve gebruikers).

Kwaliteit

Bij Invacare streven wij naar innovatieve oplossingen voor onze klanten en de mensen die van onze producten gebruik maken. Als onderdeel van dit streven, committeren wij ons aan het handhaven van een kwaliteitssysteem, dat een kader biedt voor het vaststellen en beoordelen van de kwaliteit en doelstellingen voor het continu verbeteren van wat we doen.

Onderdeel van dit kwaliteitssysteem is onder andere de ISO13485:2016 certificering waarover Invacare N.V. beschikt. Vooraleer onze producten door u gebruikt worden, moeten ze TÜV-tests doorstaan en gecertificeerd zijn. Daarnaast beschikt Invacare over een MVO beleid en houden wij ons aan eisen gesteld vanuit verschillende instanties en de Medical Device Directive. Voorbeelden hiervan zijn de Reach en ROhS richtlijnen met betrekking op restafval waaraan producten van onze externe leveranciers moeten voldoen en de Code of Conduct for Suppliers.

Binnen Invacare N.V. zorgen wij ervoor dat de kennis en kunde van het personeel up-to-date blijft middels zowel product- als technische trainingen. Ieder nieuw product wordt intern uitvoerig geïntroduceerd. Om kennis en kunde te delen trainen en certificeren wij onze klanten. Op die manier geven wij een stukje kwaliteit door.

Ons ISO13485:2016 certificaat vindt u hier:

Invacare wereldwijd

Europese zorg...

Door heel Europa zijn partijen actief die innoveren met nieuwe producten, klinische praktijken en diensten. De gehandicapte gemeenschap zal nog meer voordeel uit deze activiteiten halen als best practices over de grenzen gedeeld worden. Het doel van Invacare, als zowel Europese als wereldwijde organisatie, is om te verzekeren dat gebruikers, zorgprofessionals en dealers de beste producten, diensten en training krijgen.

...en Invacare

Invacare werd opgericht in 1900 en in 1979 losgemaakt van Johnson & Johnson om als onafhankelijk bedrijf te opereren. Door naar haar klanten te luisteren is Invacare uitgegroeid tot voorkeursleverancier in de hulpmiddelenbranche, op het gebied van zowel klantondersteuning als innovatie.

Invacare is samen gegaan met diverse leidende partners in elke productgroep om haar klanten wereldwijde toegang te geven tot de beste producten. Hierdoor heeft Invacare meer klanten wereldwijd kunnen bereiken.

Invacare kan nu:

• in de meerderheid van de mobiliteits- en zitbehoeften voorzien en bovendien een brede range van (thuis)zorgproducten aanbieden.
• direct klanten helpen in elk Europees land en via een dealer netwerk in Oost-Europa.
• een groeiende reeks diensten leveren inclusief klinische en technische training, product communicatie, kwaliteits services en internet. 

Europese zusterbedrijven

De producten die Invacare in België verkoopt worden niet in België zelf geproduceerd. Deze worden betrokken van diverse zusterbedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Deze bedrijven verzorgen naast de sales en marketing voor hun eigen regio ook de productie van een of meerdere productgroepen. Tenslotte vindt hier ook onderzoek en ontwikkeling plaats wat leidt tot vele productinnovaties.

Kijk ook eens op de Europese website

Invacare internationaal

Invacare is een internationaal opererende onderneming die haar oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Behalve in de Verenigde Staten, is Invacare gevestigd in Canada, Europa, en Australië / Nieuw-Zeeland.

Voor meer informatie over onze internationale organisatie verwijzen wij u graag naar www.invacare.com.

MVO

Invacare is een verantwoordelijke, duurzame en inclusieve organisatie. Onze ‘Yes you can” tagline geeft ons doel weer om onze gebruikers te ondersteunen hun mogelijkheden te benutten. Wij helpen daarnaast om “Make Life’s Experiences Possible” door het partnerschap met Free Wheelchair Mission, een humanitaire organisatie die rolstoelen ontwerpt en produceert voor gebruikers in landen met minder middelen over de hele wereld. Wij helpen Free Wheelchair Mission bij het leveren van een miljoen rolstoelen aan het eind van 2020. 

Onze submerken
alber
alber

Alber

Alber is dé specialist voor meeneembare en gebruiksvriendelijke elektrische hulpaandrijvingen voor manuele rolstoelen. Met meer dan 50 patenten, is Alber wereldwijd markt- en innovatieleider in het segement van de elektrische hulpaandrijvingen voor rolstoelgebruikers. Het Alber team zoekt continu naar doorontwikkeling van producten en service om de onafhankelijkheid van haar
gebruikers te vergroten.
www.alber.nl

Kuschall_logo
Kuschall_logo

Küschall

Actieve rolstoelen, met een compleet assortiment vastframe en vouwbare modellen, aangepast aan ieders leefstijl. 
www.kuschall.com 

Aquatec_logo
Aquatec_logo

Aquatec

Veilige hulpmiddelen met een compleet badkamer assortiment, inclusief badliften, douchestoelen, handgrepen alsook toilethulpmiddelen en aanverwante hygiëne producten.

Rea-wheelchairs
Rea-wheelchairs

Rea

 

Een assortiment passieve / comfort rolstoelen, met meer dan 50 jaar ervaring in zitten en positionering. 
www.invacarerea.com